Magamról

Régóta dédelgetett álmomat valósítottam meg azzal, amikor először szedtem össze minden bátorságomat (és ötletemet) és megírtam az első blogbejegyzésemet 2014 májusában. Időről időre újakat írtam, átgondoltam, átírtam vagy kitöröltem, de sohasem voltam megelégedve... úgy éreztem, hogy hiányzik valami. 

Mindazok ellenére, hogy a környezetem szerint tevékeny vagyok és ötletgazdag, én a saját életemben mégsem találtam ezekre bizonyítékot. Azt hiszem, hogy ezért is született meg a blog indításának gondolata: nem akartam, hogy az ötleteim, a kreatív projektjeim nyom nélkül múljanak el. 

Aki gyerekekkel foglalkozik, vagy szülőként figyeli a cseperedő gyerekét, hamar észreveszi, hogy a kreativitásunkban az évek során begyűjtött korlátok okozzák a legnagyobb károkat. Szerencsésnek tartom magam, mert a családomban mindig is fontos és elismert tulajdonság volt a kreativitás. Édesapám építőmérnök, édesanyám óvónő, mindketten nagyon kreatívak a munkájukban. A hivatásuk iránti szenvedélyük mindig is inspirált. 

A környezettudatosság és fenntarthatóság, mint kiemelt érték az életemben nagyjából egy idős a kislányommal. Csak úgy, mint a lakberendezés iránti komolyabb érdeklődésem. Idén februárban vettem egy mély levegőt és beiratkoztam egy lakberendező tanfolyamra, ami egy sor újdonságot indított el az életemben (bútorfestést, festészetet). 

Íme nyolc, számomra fontos érték, amikre kiemelt hangsúlyt fektetek: 

1.)   Környezettudatosság, fenntarthatóság

2.) Hulladék csökkentés, túlfogyasztás megelőzése

3.) Újrahasznosítás, régi tárgyak funkcióváltása

4.) Természetközeliség, minél több természetes anyag használata az enteriőrökben

5.) Környezetkímélő tisztító szerek, festékek használata

6.) Értékálló, kézzel készült, egyedi tárgyak, alkotások 

7.) Kreativitás, elmélyülés, önmegvalósítás, közösségi élmény megélése

8.) Egészséges életmód

Hiszek abban, hogy minden, lelkünket megérintő élménnyel gazdagabbak leszünk. Legyen az egy utazás, egy új, vagy egy régi barátság, egy jó könyv, egy kellemes kávézó, vagy akár a Bogyó és Babóca (kislányom szerint Bobó-Babi) végtelenített felolvasása. Inspiráció bármiből származhat, pont ez az izgalmas benne! Az alkotás számomra: érdekes emberek értékes gondolatai a hétköznapokra leképezve. Nagyon örülnék, ha a blogomon keresztül adni tudnék valamit az olvasóimnak. Jó kedvet, esztétikumot, pár jó ötletet, inspirációt, meghittséget, egy kis kedvességet a hétköznapokra.