Workshop - Alkossunk közösen!

Egy workshop azon túl, hogy lehetőséget biztosít a gyakorlottabb és a kevésbé gyakorlott kreatívkodóknak is az önmegvalósításra, egy úttal csodálatos színtere a közösségi élmény megélésének. Ez egy olyan értékes együttlét forma, ami segíti a barátságok kialakulását, a meglévő kapcsolatok elmélyülését. Segít feltölteni az energiaraktárakat azáltal, hogy közös élményeket biztosít, amikre később egyszerűen csak jó visszaemlékezni. Gyerekként sok (adott esetben kötelező jellegű) közösségbe tartoztunk: ilyen-olyan szakkörök, sport egyesületek, stb., azonban felnőttként sorra levetkőzzük ezeket, pedig rengeteg örömöt nyújthatnak a hétköznapjainkban! 

Mi is lehetne inspirálóbb, mint társaságban, fesztelenül élvezni a pillanatot, az alkotás örömét? A legfontosabb a teljes ellazulás, a pillanat megélése. :)

Puff Készítő Workshop

*varrás tudás nélkül

(2018. szeptember 01.)


A workshop ugyan úgy került meghirdetésre, hogy nem igényel varrás tudást, mégis hatalmas boldogság, hogy minden résztvevőnek volt kedve kipróbálni magát ezen a területen! 

Kávéval és beszélgetéssel indítottuk a "munkát", ezután került sor a textil minták válogatására, majd a sablonok segítségével a darabkák kiszabására, majd összevarrására.


Az alkotó- és jó kedv ugyan magával ragadó volt, de azért be kell ismerni, hogy messze nem volt minden tökéletes. A puffot elkészíteni nem könnyű, sőt, elég hosszadalmas, és töredelmesen bevallom, nem számítottunk rá, hogy mindenki maga szeretné megvarrni is a sajátját, úgyhogy időben kicsit megcsúsztunk. Legközelebb nagyobb időintervallumot adunk meg, és gondoskodunk még egy plusz varrógépről is. :)

Ezen kívül nem számoltunk az extra párna igényekkel sem (pedig teljesen logikus, hogy ha már készítek egy különleges puffot, akkor szeretnék hozzá egy-két színben illő párnát is), de ez az időkiesés az extra géppel szintén kiküszöbölhetővé válik.

Ezeket éreztük a legnagyobb tanulságoknak, de amennyiben a Résztvevők ezeken kívül is tapasztaltak hiányosságokat, akkor azokat is szívesen vesszük, ha megosztanátok velünk, hogy a jövőben javíthassunk rajtuk!

Köszönjük szépen, hogy ennyien érdeklődtök még mindig! :)

A következő Puff Készítő Workshop időpontja 2018. október 13. lesz, amit megtaláltok Kata Textilszerviz FB eseményei között! Gyertek és tapasztaljátok meg ti is a közös alkotás nyújtotta örömöt!  

Addig is néhány fénykép kedvcsinálónak:

Scrapbook (emlék-album) Készítő Workshop 

(2017. szeptember 16.)

Igazán nagy szerencsénk volt, mert egy kellemes, napsütéses szombati alkotó műhellyel búcsúztattuk a nyarat. Én már nagyon izgatottan vártam, hogy ki, mit fog szólni az újabb ötletemhez és nagy örömömre elég sokan gondoltátok úgy, hogy adtok neki egy esélyt. :) 

Amíg anyukák alkottak és beszélgettek, a gyerkőcök édesen homokoztak, motoroztak, öltözködtek. Az abszolút sláger azt hiszem a teljesen élethű játékpénz lett, amivel azonnal lehetett boltosat játszani. 

Ittuk a bodza szörpöt, válogattunk a szebbnél szebb lapok közül és vártuk, hogy ki lesz a következő, aki felszisszen a ragasztópisztolyos égési sérülésétől. 

Köszönöm Nektek a kellemes délutánt! Találkozzunk legközelebb is! :)


Strandtáska Díszítő Workshop

(2017. július 15.)


El sem hiszem, de képzeljétek, ez már a negyedik workshopunk volt! A zsinórnyaklánc-kihívás után úgy gondoltam, hogy elkészíthetnénk a nyakláncunkhoz (karkötőnkhöz) színben és stílusában passzoló (vagy teljesen ellentétes ;)) strandtáskánkat, illetve kalapunkat is! :)

Nagyon hálás vagyok a töretlen lelkesedésetekért, mert így megújult lendülettel vágok bele én is a következő projektbe! Annyira jól esik, hogy már a workshop alatt kérdezgetitek, hogy mi lesz a következő téma, sőt, nagyon sok szuper ötletet is kaptam már Tőletek! 

A "csináld magad" barkácsolgatások, kreatívkodások egyik hátránya, hogy eszközigényes. Eleinte én is sokszor álltam (ültem :) ) csalódottan a gép előtt, hogy milyen szuper ötlet és most azonnal szeretném kipróbálni, de nincs hozzá üvegem, virágom, ragasztóm, festékem, stb. stb... A workshopon úgy alkothat szabadon mindenki, hogy előtte nem kell órákon át a Pinterestet bújni, barkács, vagy hobby boltba rohangálni! Rövid ráhangolódás után már lehet is alkotni! A legszebb az egészben, hogy egymást is inspiráljuk! Egyéni, ugyanakkor csapatmunka is ez, mindenki eldöntheti, hogy mi áll hozzá, vagy az aktuális hangulatához közelebb. Csodálatos látni azt a gyermeki örömöt, amivel mindenki igyekszik újragondolni egy-egy kiegészítőt és az elkészítése után azt az elégedettséget és büszkeséget, amivel viseli, a saját maga által megálmodott és megalkotott tárgyat! 

Így más kívánságom nem is lehet csak annyi, hogy alkossunk együtt az ötödiken is!  

Zsinórnyaklánc Készítő Workshop

(2017. június 03.)

Boldogságtól repdesve írom, hogy közkívánatra belevágtam a harmadik workshop megszervezésébe is! :)  Zsinórnyakláncot készítettünk csomózásos technikával, verőfényes napsütésben, remek hangulatban! A feladat nem volt egyszerű, de a csajok tökéletesen helytálltak, kitartóan, precízen dolgoztak, így az eredmény sem maradt el: csodaszép ékszerek készültek! :) 

Anyák Napi Meglepetés Készítő Workshop

(2017. május 06.)

A "Húsvétra Hangolódó Workshop" remek hangulatán és sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy belevágok egy "Anyák Napi Meglepetés Készítő Workshop" megszervezésébe! 

Nagyon sokat készültem rá, de megérte! Csodálatos ajándékok készültek! 

A workshop lényege, hogy mindenki a maga ízlése szerint, szabadon készíthette el az ajándékát, amikhez iránymutatónak adtam néhány tippet. Csodálatos látni, hogy ugyanazokból az alapanyagokból mindenki mást és mást lát meg, újszerűt alkot, kombinál, élettel tölt meg! Volt, aki újszerűt alkotott és ezzel többeket is inspirált! Pedig alig mert nekilátni a munkának! A kreatív erő mindenkiben megvan, csak teret kell neki engedni!  Fantasztikus kikapcsolódás, sokaknak újszerű örömforrás!

Én személyszerint élveztem minden percét! Az elmondások szerint, a résztvevők is... ;)  


workshop (műhelymunka):

Eredeti jelentése műhely. A szó mai leggyakoribb alkalmazása szerint egy adott szakterület iránt érdeklődő emberek találkozóját hívják így, melynek célja, hogy közös munkával valami újat - általában szellemi terméket - hozzanak létre az adott témában.

A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik 
(Forrás:https://www.szomagyarito.hu/szocikk.php?d=1935,https://hu.wikipedia.org/wiki/Flow-%C3%A9lm%C3%A9ny)

Húsvétra Hangolódó Workshop


Hol is kezdjem? Ez a történet úgy kezdődik, hogy Tökölre költöztem. Azért írom egyes számban, mert a férjem ide való, úgyhogy valójában ő csak visszaköltözött. A kislányunk pedig ide született. Mint a kisgyerekes anyukák többsége, én is társaságra vágytam, és nagy szerencsémre, ezzel a vágyammal nem voltam egyedül! A mai napig, két lelkes anyukával szerdánként összehozunk egy randit: a gyerekek után lótva-futva igyekszünk megbeszélni, hogy ki hány napja nem alszik, és melyik gyerkőc, mit nem akar épp megenni... Életmentő olyan sorstársakkal beszélgetni, akik teljes odaadással átélik a problémáimat, hiszen sokszor ők is éppen ugyanazokkal küzdenek! 

Nyáron a jó idő (és a nyári szünet) előcsalogatott még sokakat és egyre többen ültük körül a kávézó asztalát, így adta magát, hogy szórakoztassam valamivel a nagyobb gyerekeket: kavicsot festettünk, papírsárkányt készítettünk, gyurmáztunk, rajzoltunk, jól éreztük magunkat. 

Azon kezdtem gondolkodni, hogy hogyan lehetne ezt a kötetlen öröm-munkát átcsempészni a felnőttek életébe is, hiszen olyan jó elmélyedni valamiben, alkotni valamit, pláne, ha egyébként kisgyerekes anyukaként tesszük épp próbára a monotónia-tűrésünket! Olvashattátok korábban a Mittersisters-szel készített interjúmat (https://www.alkotohaz.hu/l/mittersisters/). Ők táskakészítő workshopokat szerveznek, óriási sikerrel! Én sajnos a táskakészítéshez nem értek, de szervezni és kreatívkodni nagyon szeretek. Így született meg a gondolat, az elhatározás és végül maga a Húsvétra Hangolódó Workshop!

Nagyon köszönöm a sok-sok segítséget a családomnak (Férjemnek, Anyukámnak és a Kislányomnak), a Barátnőimnek (és gyerkőceiknek) pedig a részvételt és a támogató bíztatásukat! Fantasztikus élmény volt számomra, és ahogy én láttam, számukra is! :) 

Már alig várom a következőt! ;)